Rakenna porkkanakakku lasipurkkiin ja jaa annos! Siitä riittää hyvin kahdelle.

Porkkanakakku purkissa ja suolainen kinuskikastike

Rakenna porkkanakakku lasipurkkiin ja jaa annos! Tee siitä joko yksi iso tai useampi pieni kakku.

Porkkanakakkupurkki ja suolainen kinuskikastike (valmistusaika 1 t 30 min, noin 14 annosta)

3 munaa
2 ½ dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
2 tl kanelia
1 tl vaniljasokeria
1 dl kookoshiutaleita
½ dl maapähkinärouhetta
2 dl rypsiöljyä
4 dl hienoksi raastettua porkkanaa

Kuorrutus:

400 g maustamatonta tuorejuustoa
2 ½ dl tomusokeria
3 rkl sitruunan mehua

Suolainen kinuskikastike:

2 dl kermaa
1 dl fariinisokeria
1 dl siirappia
½ tl suolaa
50 g voita
½ tl sormisuolaa

Päälle:

pähkinöitä, kuten saksan-, cashew- ja maapähkinöitä

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

2. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet vehnä­jauhojen joukkoon. Kuori ja raasta porkkanat hienolla terällä. Lisää munavaahtoon vuorotellen öljyä, jauhoja ja raastetta.

3. Kaada massa leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan tai voideltuun irtopohjaiseen kakku­vuokaan (halkaisija 24 cm). Paista uunin alatasolla noin 40–45 minuuttia. Kokeile kypsyyttä puutikulla. Anna jäähtyä.

4. Tee kakun kypsyessä kuorrutus ja kinuski. Sekoita notkistettuun tuorejuustoon siivilöity tomusokeri ja sitruunan mehu. Laita kylmään.

5. Laita kattilaan kerma, fariini­sokeri, siirappi ja suola. Keitä kinuskia 8–10 minuuttia, jotta se paksunee. Ota pois liedeltä ja lisää kylmä, kuutioitu voi. Sekoita hyvin. Lisää hiukan jäähtyneen kinuskin joukkoon sormisuola niin, että osa sulaa ja osa jää kokonaisiksi hileiksi.

6. Leikkaa kakkulevystä lasi­purkin suulla paloja. Asettele purkkiin kerroksittain kakku­paloja, tuoreju­­ustokuorrutusta ja kinuskia. Koristele pähkinöillä.