Paljon valkuaisia

Oona Tolppasen suosikkiresepti: aamiaismunakas

Hyvinvointibloggaaja ja liikunnanohjaaja Oona Tolppasen tyypillinen aamiainen on munakas.

yhdelle

valmistusaika 20 min

1 kananmuna

4 valkuaista

kookosöljyä paistamiseen

reilu kourallinen tuoretta pinaattia tai basilikaa

½–1 tl Herbamarea-suolaa

½–1 tl Italian basilika -maustetta

Täyte:

½ avokado

½ paprika

4 siivua kalkkunaleikettä

2–3 kirsikkatomaattia

2 viipaletta kovaa vuohenjuustoa

 

1. Riko kananmuna ja erottele neljä valkuaista. Säästä keltuaiset myöhempään käyttöön.

2. Kuumenna pannu ja ­lorauta öljyä. Kaada sekoitetut munat sille.

3. Kun seos on hyytynyt, lisää pinaatti tai ­basilika. Kypsennä ja mausta.

4. Halkaise avokado, ­irrota puolet hedelmälihasta ja kuutioi. Pese paprika ja ­tomaatit ja pilko.

5. Lisää valmiin munakkaan väliin täytteet. Anna juuston ­sulaa hetki ennen syömistä.

 

Lue myös:

Kaisa Mäkäräisen suosikkiresepti: pestopasta

Laura Lepistön suosikkiresepti: tuorepuuro

Janni Hussin suosikkiresepti: täytetyt endiivit

Haza Hajipoorin suosikkiresepti: voimasmoothie