Lohipanzanellasalaatti

Lohi-panzanellasalaatti

Italialainen panzanellasalaatti kootaan leipäpaloista, kasviksista ja lohesta.

4 annosta, valmistusaika 30 min

  • 400 g kirjolohta
  • öljyä paistamiseen
  • suolaa ja mustapippuria
  • 1 valkosipulinkynsi
  • ½ rapeaa maalaisleipää
  • 800 g erilaisia tomaatteja
  • 1 punasipuli
  • 8 isoa kaprista
  • 1 ruukku basilikaa
  • ½ dl oliiviöljyä
  • 2 rkl punaviinietikkaa

 

1. Nypi lohesta ruodot ja poista­ nahka. Leikkaa lohi neljään osaan. Paista öljytyllä pannulla­ noin 3–4 minuuttia per puoli­. Mausta suolalla ja pippurilla.­ Leikkaa lohi pieniksi paloiksi.

2. Kuori valkosipulinkynsi, puolita ja pyöritä kynttä salaat­ti­kulhon reunoille ja pohjalle.

3. Lisää kulhoon kuutioitu maalais­leipä, tomaattilohkot, ­sipulirenkaat, halkaistut kaprikset ja basilikanlehdet.

4. Ripottele salaatin päälle oliiviöljyä ja etikkaa, sekoita­ varovasti. Anna maustua huoneenlämmössä. 

5. Lado salaattia ja lohta purkkeihin.