Mansikkakakku rahkalla ja täysjyväjauhoilla

Kokeile mansikka-nakukakkua!

Ihana syy herkutella: tässä täytekakussa on rahkaa ja täysjyväjauhoja!

Mansikka-nakukakku

10–12 annosta
Valmistusaika 2 tuntia
Kakun nimi tulee siitä, että kakkua ei kuorruteta kermalla. 

KAKUN POHJA:

4 munaa

1½ dl sokeria

1 dl täysjyvävehnäjauhoja

1 dl perunajauhoja

1 tl leivinjauhetta

½ tl kardemummaa

1 tl inkiväärijauhetta

MANSIKKAKAKUN KOSTUTUS:

noin 1½ dl maitoa, sitruunavettä tai limonadia

VÄLIIN:

2 dl kermaa

1 prk (250 g) sitruunarahkaa

1 l tuoreita mansikoita

noin 10 lehteä tuoretta minttua

Vähän eksoottisempi RAAKAKAKUN resepti! Mansikkakakun ohje jatkuu alla.

MANSIKKAKAKUN PÄÄLLE:

tomusokeria

syötäviä kukkia

mansikoita

1. Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi­ vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää varovasti nostellen siivilän läpi vaahtoon. Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun kakku­vuokaan (halkaisija noin 20–22 cm). 

Paista 175 asteessa uunin ala­tasolla noin 35–40 minuuttia. Kokeile kyp­syyttä puutikulla: jos tikkuun ei jää taikinaa, kakku on valmis. Jäähdytä.

2. Leikkaa kolmeen osaan. Kostuta pohjat.

3. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää rahkaan. Leikkaa mansikoista kannat pois ja leikkaa neljään osaan. Hienonna mintunlehdet ja sekoita mansikoiden joukkoon.

4. Levitä pohjalle mansikoita ja päälle kerma-rahkaseosta, laita yksi kakkukerros päälle ja toista. Laita lopuksi ylin kakkukerros päälle.

5. Anna maustua kylmässä noin 30 minuuttia. Koristele juuri ennen esillepanoa tomusokerilla, syötävillä kukilla ja kokonaisilla mansikoilla.

Kipristeletkö kermasta, oletko yliherkkä, lue!

Tanakampi kakku: mansikkainen brita-kakku!