Kevyt sitruuna-valkosipulilohipasta

Kevyt sitruuna-valkosipulilohipasta

Pasta-ateria valmistuu nopeasti. Kevyen annoksen maustavat sitruuna ja valkosipuli.

4 annosta

valmistusaika 40 min

½ kg kirjolohta

1 tl suolaa

½ tl mustapippuria

Lisäksi:

400 g rigatoni- tai pennepastaa

1 valkosipulin kynsi

2 rkl öljyä

1 dl tuoretta basilikaa

1 (luomu)sitruunan kuori

½ sitruunan mehu

2 rkl kapriksia

ripaus suolaa ja mustapippuria

Päälle:

parmesaanijuustoa

1. Nypi lohesta ruodot pois,
huuhtele kylmän veden alla ja
kuivaa talouspaperilla. Mausta
suolalla ja pippurilla.

2. Laita kala leivinpaperilla vuo-
rattuun uunivuokaan ja paista
200 asteessa noin 20 minuuttia.

3. Keitä valitsemasi pasta ohjeen mukaan. Valuta ja säästä pieni
määrä keitinvettä.

4. Kun pasta kiehuu, kuori ja hienonna valkosipuli. ­Kuumenna öljy pannulla ja kuullota ­sipuleita hetki. Lisää pasta, keitinvesi, hienonnettu basilika, sitruunan kuori ja
mehu ja kaprikset. Pyöritä kaikki
nopeasti sekaisin.

5. Riko haarukalla lohi palasiksi
ja lisää pastaan. Tarkista maku ja
lisää suolaa ja mustapippuria.

6. Tarjoa parmesaanijuuston kera.