Ampumahiihtäjä Kaisa Mäkäräinen syö paljon pastaa.

Kaisa Mäkäräinen: "Syön mitä tarjotaan"

Ampumahiihtäjä Kaisa Mäkäräinen ei kranttuile ruoan kanssa. Kotona hän syö paljon pastaa. Tärkeintä on, että ruoan saa nopeasti pöytään ja sitä on riittävästi. Kokeile voittajan pestopastaa!

"Syön paljon pastaa, jopa liikaa. Saan siitä nopeasti hiilihydraatteja, mikä on tärkeää kaltaiselleni urheilijalle. Koska treenaan kahdesti päivässä, ruokaa pitää saada riittävästi.
Olen reissussa 200 päivää vuodessa. Leireillä syön sitä, mitä hotelleissa tarjotaan. Sienistä ja meren elävistä en välitä, mutta muuten en ole kranttu. Syön vaikka ranskalaisia ja hampurilaisia, mutta en päivittäin. 
Tykkään leireillä Italiassa, koska siellä on tarjolla hyvää pastaa ja juustoja. Ne ovat heikkouteni.
Saksan- ja Itävallan-leireillä en jaksa treenata niin hyvin, koska ruoka on toisenlaista. Sianlihat, läskit ja jänteet eivät juuri maistu. Silloin kaipaan väli­paloja. 
Kun teen ruokaa kotona, tärkeintä on nopeus ja energiapitoisuus. Treenien jälkeen syötävää pitää saada heti. Siksi valitsen usein riisiä tai pastaa.”
 

Kaisan pestopasta yhdelle 

valmistusaika 15 min

Pestokastike:

4 pientä valkosipulinkynttä
½ dl pinjansiemeniä
½ dl cashewpähkinöitä
1 dl parmesaanijuustoa
1 dl oliiviöljyä
1 ruukku basilikaa
ripaus suolaa ja pippuria

Lisäksi:

100 g pennepastaa

1. Laita valkosipulinkynnet, siemenet, pähkinät, juusto ja osa öljystä tehosekoittimeen. Hienonna tasaiseksi.
2. Lisää loppu öljy sekä basilikat. Maista ja mausta suolalla ja pippurilla.
3. Valitse pastaksi vahva­rakenteinen laji, ­kuten penne. Keitä ­ohjeen ­mukaan.
4. Sekoita pestoa kuumaan pastaan. Säilytä ylijäänyt kastike jääkaapissa ja käytä parin päivän aikana.

 
Kaisa Mäkäisen pestopasta.
 

Ruokakuvan annoksen valmisti ja stailasi Kaisa Nieminen.

Juttu on julkaistu Kauneus ja Terveys -lehdessä 12/2016.