Ihanat pinaattisämpylät

Ihanat pinaattisämpylät

Näihin pinaattisämpylöihin kätkeytyy alkuvilja spelttiä.

Pinaattisämpylät (20 kappaletta)
 

5 dl piimää
50 g hiivaa
2 tl merisuolaa
2 rkl siirappi
150 g pakastepinaattia
2 dl spelttirouhetta
1 dl vehnänalkioita
½ dl pellavansiemeniä
9–10 dl kolmen viljan sämpyläjauhoja
½ dl oliiviöljyä

Voiteluun
¼ dl vettä
¼ dl pellavansiemeniä

Näin teet:
Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva piimän sekaan. Lisää merisuola, siirappi sekä sulaneet ja valutetut pinaatit.

Lisää spelttirouhe, vehnänalkiot ja pellavansiemenet. Alusta taikinaan jauhot vähitellen niin, että taikina jää pehmeäksi mutta irtoaa kulhon reunoista ja käsistä. Lisää vielä öljy.

Anna taikinan kohota liinalla peitettynä 30 minuuttia. Jaa taikina kahteen osaan ja leivo paloista kaksi noin 40 sentin pituista tankoa jauhojen avulla. Leikkaa tanko kymmeneen kolmionmuotoiseen osaan.

Kohota peitettynä noin 30 minuuttia.

Voitele sämpylät vedellä ja ripottele pinnalle pellavansiemeniä. Paista uunissa 225 asteessa noin 10 minuuttia.