Banaani-pähkinäraakakakku

Helppo banaani-pähkinä­raakakakku

Ylläty, miten makeita herkkuja voit tehdä korvaamalla valkoisen sokerin!

10–12 annosta

valmistusaika 3 t + liotus 4 t

Pohja:

1 ½ dl kuorittuja manteleita

1 ½ dl kookoshiutaleita

¼ tl suolaa

¼ tl jauhettua kanelia

2 rkl agavesiirappia tai
hunajaa

2 rkl sokeroimatonta maapähkinävoita

Täyte:

2 dl cashewpähkinöitä (liotettuna noin 4 tuntia)

2 kypsää banaania

½ dl maapähkinävoita
(ei ­sokeroitua)

4 rkl sulatettua kookosöljyä

1 tl aitoa vaniljaa

½ tl kanelia

Päälle:

banaaniviipaleita

kookoslastuja

 

1. Laita mantelit tehosekoittimeen ja jauha niin, että ne hajoavat hiukan. Lisää kookos­hiutaleet, suola, ­kaneli ja jatka ­sekoittamista. Lisää agave­siirappi tai hunaja sekä maapähkinävoi. Jauha ­tasaiseksi massaksi.

2. Painele taikina leivinpaperin päälle irtopohjaisen kakkuvuoan (halkaisija 18–20 cm) pohjalle.

3. Tee täyte. Laita teho­sekoittimeen hyvin valutetut cashewpähkinät, paloitellut banaanit, maapähkinävoi, ­sulatettu kookosöljy, vanilja ja kaneli. ­Soseuta tasainen massa.

4. Kaada pohjan päälle, ­tasoita pintaa ja laita pakkaseen ­vähintään tunniksi, mieluiten pidemmäksi ajaksi.

5. Koristele banaaniviipaleilla ja kookoslastuilla. Nauti kohmeisena.

Lue myös:

Raikas limettiraakakakku

5 ihanaa raakaruokaa

Tunnetko raakaruoan vaarat?