Karpalovuoka

Gluteeniton karpalovuoka

Tämä lämpimäinen sopii keliaakikon pöytään.

Gluteeniton karpalovuoka
 

5 dl vettä
50 g hiivaa
2 rkl hunajaa
1 tl suolaa
2 tl psylliumjauhetta
½ dl auringonkukan- tai pinjansiemeniä
½ dl kuivattuja karpaloita
3 rkl rypsiöljyä
noin 5 dl gluteenitonta jauhoseosta

Vuokaan
2 rkl rypsiöljyä
2–3 rkl gluteenitonta tummaa jauhoseosta
Voiteluun
¼ dl vettä
2 rkl karpaloita
2 rkl auringonkukansiemeniä

Tee näin:
Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva veteen. Vatkaa sekaan hunaja, suola sekä psylliumjauhe. Lisää sekaan siemenet, kuivatut karpalot, öljy sekä jauhoseos vähitellen.

Taikinan tulee jäädä löysähköksi, jotta leivästä ei tule kuiva ja kova. Anna taikinan kohota 30 minuuttia leivinliinan alla vedottomassa ja lämpimässä paikassa.

Voitele vuoka öljyllä ja jauhota gluteenittomilla jauhoilla. Kumoa taikina vuokaan. Anna kohota 15 minuuttia. Voitele vedellä ja ripottele pinnalle siemeniä ja karpaloita. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia.