Onko kinesioteipistä haittaa?

Horjahdin korkokengillä, ja nilkkani taittui. Kipu vihlaisee vielä viikkojenkin jälkeen.
Olen syönyt tulehduskipulääkettä ja hoitanut jalkaa kipua lievittävällä voiteella. Kun laitan korkeakorkoiset saappaat jalkaani, haluaisin tukea nilkkaa jotenkin.
Voinko ostaa apteekista kinesioteippiä ja teipata sillä kipeän kohdan? Voiko kinesioteippauksen tehdä väärin?

Vastaus

Voit turvallisin mielin kokeilla kinesioteippausta nilkkaasi. Kinesioteipistä ei ole todettu haittaa, ja hyvin harva saa edes ihoreaktioita teippien liimasta. Teippiä venytetään haluttu määrä,­ ja siten saadaan kudosten alle muodostettua tilaa tai siirrettyä kevyesti kudoksia.
Koska vammastasi on kulunut jo viikkoja, jonkin verran joustava kinesioteippaus voisi toimia paremmin kuin normaali urheiluteipillä tehty teippaus, joka estää kokonaan halutun liikesuunnan.
Kinesioteippi antaa tukea, kestää useita päiviä, mahtuu hyvin kenkään ja mahdollistaa nilkan normaalin toiminnan.
Teippauksen voi tehdä osaava lääkäri, hieroja tai fysioterapeutti. Sen voi myös tehdä itse ilman riskiä. Internetistä löytyy useita opastusvideoita. Teipin värillä ei ole merkitystä.
Nilkan nivelsidevammoissa on hyvä huolehtia nilkan alueen liikkuvuudesta ja vahvistamisesta esimerkiksi erilaisin tasapainoharjoituksin. Ne aktivoivat liikettä aistivia sensoreita ja vahvistavat nilkan lihaksia.

Kuva Istock
 

Lähetä kysymys

Onko mielessäsi kysymys, johon haluat vastauksen?

Kysy tästä