Miten määritellään suhde?

Tarinani on mutkikas. Asuin vuosia yhdessä erään miehen kanssa. Emme olleet kihloissa tai naimisissa, eikä meillä ollut lapsia, mutta yhteinen yritys meillä oli. Mies muutti pyynnöstäni pois luotani muutama vuosi sitten. Tuntui, ettei meillä ollut yhteistä elämää, vain koti. Saatoimme olla viikkojakin puhumatta, ja tuo aika oli tuskaa.

Olemme olleet väleissä eron jälkeenkin, ja tänä keväänä mies auttoi minua eräässä remontissa. Kysyin mieheltä jossain vaiheessa, onko meillä suhde. Hän vastasi: ”Joo.” Myöhemmin kesällä hän kuitenkin kumosi suhteen. Sen jälkeen olemme nähneet vain remontin merkeissä.

Nyt en enää tiedä, missä mennään ja miten jatkaa. Suhdetta ei siis ole, mutta joka kerta, kun tapaamme, saan suukon.

Vastaus

Ei ihme, että koet suhteesi mutkikkaaksi. Olet löytänyt miehen, josta et ota selvää. Epätietoisena oleminen vie energiaa.

Oletko miettinyt, mitä sinä haluat tästä miehestä ja onko hän oikeasti mies, jonka haluat? Kirjeesi pohjalta voisin kuvitella, että sinulla on toiveissasi kuitenkin suhde jonkun kumppanin kanssa. Voisit myös miettiä, millaisen suhteen haluat?Saadaksesi selville, missä mennään, sinun on otettava ohjat käsiisi. Seuraavalla kerralla kun tapaatte, ota asia puheeksi. Kerro, millaisia ajatuksia, tunteita ja toiveita sinulla on miestä kohtaan ja kerro myös, mistä asioista sinä haluaisit tulla tietoiseksi. Tällaisissa tilanteissa ainoa tapa selvittää asioita on avoin ja rehellinen keskustelu.

Mainitsemasi herra kyllä pussaa, mutta onko puhuminen hänelle yhtä luontevaa? Mikäli hänen on vaikea puhua asioista, kirjoittaminen voi olla helpompaa. Voit ottaa asian esiin vaikkapa sähköpostitse.

Mikäli yhteistä tahtoa ei löydy, on myös hyvä osata päästää irti. Tuttu ja turvallinen kuvio saattaa houkutella joskus enemmän kuin hyppy tuntemattomaan, vaikkakaan se ei pidemmän päälle ole järkevää.

Ota ohjat omiin käsiisi. Sinulla on mahdollisuus luoda unelmiesi tulevaisuus, olipa se sitten tämän tai jonkun muun herran kanssa.
 

Lähetä kysymys

Onko mielessäsi kysymys, johon haluat vastauksen?

Kysy tästä