Ohenevat hiukset

Hiukseni ovat olleet aina ohuet, mutta parin viime vuoden aikana hiuksia on lähtenyt paljon. Niitä tuntuu olevan jäljellä vähemmän ja vähemmän. Hiuspohjani on rasvainen, ja minulla on usein hilsettä. Muotoilutuotteita en käytä paljon. Pesen hiukset joka päivä – en mielelläni pidä välipäiviä, koska hiukset tuntuvat likaisilta ja päänahkaa kutittaa. Millä saisin hiuksistani runsaammat? Olen 24-vuotias, enkä tahtoisi vielä luopua tukastani.

Vastaus

Muun muassa hormonaaliset tekijät, lääkkeet, stressi, ruokavalio ja sairaudet voivat aiheuttaa tukan ohenemista. Ensiaputuotteita ongelmaan on useissa kampaamo- ja apteekkisarjoissa. Ensiksi sinun kannattaa hoitaa rasvoittumis- ja hilseongelma kuntoon. Kysy apua kampaajaltasi. Kun päänahka voi hyvin, voi olla, ettei hiuksia enää lähde.

Mieti myös, onko elämässäsi tapahtunut jokin muutos samaan aikaan, kun hiukset alkoivat putoilla. Syy voi olla yllättävä ja ratkaisu yksinkertainen. Oletko esimerkiksi jättänyt ruokavaliostasi jotakin pois? Ellet löydä ratkaisua yksinkertaisesti, käänny lääkärin puoleen. Myös Hiusakatemiasta voit saada avun. Analyysi ja hoidot ovat tosin hintavia.

Lähetä kysymys

Onko mielessäsi kysymys, johon haluat vastauksen?

Kysy tästä