Hoida kuivaa hiuspohjaa oikein.

Hoida kuivaa hiuspohjaa oikein

Kärsitkö kuivasta hiuspohjasta? Lue, miten tunnistat vaivan ja hoidat sitä oikein.

Tunnista

Hiuspohja kutisee, punoittaa, kiristää ja hilseilee.

Hilse on kuivaa ja varisee vaatteille.

Kuivuus voi johtua liiallisesta pesusta tai voimakkaasta pesuaineesta. Myös stressi, hormonit ja kuiva talvi-ilma voivat kuivattaa.

Tee näin

1. Pidennä pesuväliä. Tiuha pesu voi kuivattaa hiuspohjaa entisestään.

2. Valitse hellä, esimerkiksi sulfaatiton sampoo. Voimakkaat pesuaineet poistavat myös hyvän rasvan, jolloin kosteustasapaino järkkyy. Voit pestä tukan myös silikonittomalla hoitoaineella. Se puhdistaa ja kosteuttaa. Jos päänahka hilseilee ja kutisee, kokeile perusvoidepesua. Se rauhoittaa ihoa. Huuhdo hiukset lopuksi hyvin.

3. Hiero päänahkaa. Se vilkastaa verenkiertoa ja voi lisätä talintuotantoa. Myös hiuspohjaan jätettävä, virkistävä hoitoneste voi auttaa.

Vältä näitä

1. Raapiminen voi tehdä kuivaan ihoon pieniä haavoja, jotka voivat tulehtua.

2. Moni hilsesampoo tehoaa vain tulehduksesta johtuvaan hilseeseen. Älä käytä sellaista, jos kyse on kuivuuden aiheuttamasta hilseilystä.

3. Värjääminen voi ärsyttää päänahkaa, jos se punoittaa, kutisee ja on rikki. Hellävaraisempi suoraväri taas saattaa jämähtää hiuspohjan kuiviin kohtiin pitkäksikin aikaa.

4. Runsas kuivasampoon tai hiuskiinteen käyttö voi pahentaa kutinaa ja kuivuutta.

Rauhoita ja kosteuta

Kutinaa hillitsee ja hiuksia hoitaa Idhairin rauhoittava Solutions 2 -sampoo. 35 e.Kuivaa ihoa kosteuttaa Biozell Professionalin kuoriva Therapeutic Öljyhoito. 5 e.Verenkiertoa vilkastaa Paul Mitchellin hiuspohjaan jätettävä Tea Teatree Scalp Care Tonic. 49 e.Asiantuntijat: ihotautien erikoislääkäri Håkan Granlund/Terveystalo ja kampaaja-kouluttaja Markku Ruotsalainen/Miraculos 

Lue myös:

Näin valitset oikeat hoitotuotteet hiuksillesi

Kolme vuotta ilman shampoota

Tässä on ohentuneiden hiusten pelastus

Hiuksetkin ikääntyvät - Lue miten ja mikä avuksi