Pinnalliset: Vuoden parhaat

30.03.2012

Vanhalla Ylioppilastalolla eilen järjestetyssä gaalassa jaettiin 19 Vuoden Paras 2012 -kosmetiikkapalkintoa ja Kauneustoimittajien yhdistyksen Kaunis teko -palkinto. Tuomaristo valitsi 18 parasta 300 Teknokemian Yhdistys ry:n järjestämään kilpailuun osallistuneesta tuotteesta. Kuluttajien valinta -sarjan voittajaa sai kuka tahansa äänestää netissä.

Palkintojenjakoa seuratessani pohdin omia suosikkejani. Useista valinnoista olin tuomariston kanssa samaa mieltä, sillä palkitut tosiaan olivat huippuja omassa lajissaan. Muun muassa seerumibuumi, monitoimiaineet ja miestenkosmetiikan arvostuksen kasvu näkyvät palkittujen listalla. Mutta onko kategorioita jo vähän liikaa? Eikö riittäisi, että palkinto annettaisiin vaikka vain kymmenelle tuotteelle? Sarjoja voisi yhdistää. Tarvitseeko tuotteita esimerkiksi eritellä hinnan mukaan, kun hinnan ja laadun suhteen pitäisi itsestäänselvästi olla yksi voittokriteereistä? Toisaalta jokainen voittaja on pystinsä ansainnut ja useat huipputuotteet jäivät nytkin ilman mainetta ja kunniaa. Tässä Vuoden Parhaat, olkaa hyvä.

Sekä alle että yli 30 euroa maksavien kasvojenhoitotuoteiden parhaat olivat seerumeita. Edullisempi voittaja, N°7:n Protect & Perfect Intense Beauty Serum, aiheutti Briteissä ostobuumin. Ykkösistä ylellisempää, Lancômen Visionnairea, on hehkutettu viime syksyn lanseerauksen jälkeen hurjasti niin lehdissä kuin blogeissakin. Vartalonhoitosarjan voittaja, Chanelin Chance Eau Tendre Sheer Moisture Mist -vartalosuihke ihastuttaa monipuolisuudellaan. Se paitsi hoitaa ja kosteuttaa ihoa, myös korvaa hajuveden.

Ihonhoito sensitive -nimisessä sarjassa palkinnon sai apteekeissa myytävä La Roche‐Posayn Toleriane Ultra -hoitovoide, jota luonnehditaan koko perheen jokapaikanvoiteeksi. Deodoranteista ja antiperspiranteista voittajiksi oli valittu Lumene For Men -sarjan deodorantti ja deoantiperspirantti. Saman sarjan 2in1 suihkugeeli & shampoo sai palkinnon suihkusaippuioden ja muiden henkilökohtaisen pesun tuotteiden sarjassa.

Vähittäiskaupan shampoista ja hoitoaineista parhaita olivat Wellan Pro Series -sarjan Moisture-tuotteet. Saman linjan muotoiluaineet päihittivät kilpailijansa myös vähittäiskaupan hiusten muotoilutuotteiden ja värien sarjassa. Kampaamoshampoista ja -hoitoaineista ykköseksi oli nostettu Redkenin normaalia vihreämpi Nature’s Rescue -hoitolinja ja kampaamosarjojen muotoilutuotteista KMS Californian muotoilutuotteet. Tekninen hiuskosmetiikkatuote -sarjan voitti Kérastasen Fusio Dose -hoitorituaali, jonka tuotteilla kampaaja räätälöi asiakkaalle yksilöllisen tehohoitokäsittelyn.

Paras naisten tuoksu oli Valentinon Valentina Eau de Parfum ja miesten Guccin Guilty Pour Homme Eau de Toilette. Alle kahdenkympin värikosmetiikkasrajan palkinnon sai Lumenen uudistunut, loistava Beauty Base -meikinpohjustustuotesarja. Yli kahdenkympin värikosmetiikkatuotteista parhaaksi oli valittu Guerlainin yhdellä kädellä käytettävä, autoilijan unelmapuna Rouge Automatique. Vitalis voiteen Paola Suhosen suunnittelema ja vuodenaikojen mukaan väriä vaihtava rasianelikko sai ansaitusti pystin Design-sarjassa. Miesten ykköstuotteeksi oli nostettu Schwarzkopf Professionalin [3D]MENSION-hiustenmuotoilusarja. Kuluttajat valitsivat suosikikseen Escadan ruusuisen Especially Escada Eau de Parfum -tuoksun. Klassikko-sarjan voitti 15-vuotias, kaiken kestävä Sensain 38°C -ripsiväri.

Vuoden Parhaiden lisäksi haluaisin palkita vielä ainakin alan parhaan idean. Se voisi yhtä hyvin olla oivaltava ja kauneutta ylistävä mainoskampanja, järisyttävä vaikuttaja-ainelöytö, tapahtuma tai vaikka kirja. Oikeastaan Kauneustoimittajien yhdistyksen Kaunis Teko -tunnustus on juuri tälläinen. Tänä vuonna sen sai yrittäjä Marika Heinänen ideoimansa ja järjestämänsä Kauneustrendit ja -markkinat seminaarin ansioista. Kyseinen tapahtuma on kosmetiikka-alan vuosittainen ammattilaistapahtuma, joka järjestettiin tänä vuonna kolmannen kerran.

"Marika Heinäsen luomassa tapahtumassa alan ammattilaiset voivat vaihtaa mielipiteitä ja keskustella ajankohtaisista asioista. Yhteinen toiminta lisää koko kauneusalan arvostusta", sanoi Kauneustoimittajien yhdistyksen puheenjohtaja ja Gloria-lehden kauneustoimittaja Kristiina Raitala tunnustusta luovuttaessaan.

Kerro meille, mikä on sinun Vuoden Parhaasi ja kommentoi palkittuja tuotteita.

Mukavaa pääsiäisviikkoa!

 Kaisa

Kirjoita uusi kommentti

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.
Roskapostin esto
Kyselyllä ehkäistään lomakkeen roskaposti- ja haittaohjelmien käyttö.

Pinnalliset

Kaikki bloggaajat

65 kiloa

Kirjoituksia: 14, Kommentteja: 24

Hikeä ja hyvää oloa

Kirjoituksia: 6, Kommentteja: 1

Hovilukija

Kirjoituksia: 24, Kommentteja: 57

Hyvästi gluteeni

Kirjoituksia: 27, Kommentteja: 37

Muotia ja harha-askelia

Kirjoituksia: 27, Kommentteja: 10

Naisemme Dubaissa

Kirjoituksia: 29, Kommentteja: 13

Pinnalliset

Kirjoituksia: 31, Kommentteja: 27

Kaikki jutut

Geenitesti

Vaikka geenitesti on yksinkertainen toimenpide, verikoe tai pumpulipuikolla suun limakalvolta otettu näyte, harkitse sit...

Taukojumppa

    Jos istut päivisin paljon, pidä välillä taukoja. Tämä tehokas syvä kyykky...

Kalanruotoletti

Näin onnistut kalanruotoletissä 1. Harjaa hiukset ja suihkuta niihin halutessasi suolasuihketta tai kuivasampoota....

Leijona

Leijona 23.7.-22.8. 23.03.2015

Raitajalat2

Olen palannut kotiin ulkomaan lennolta. Tuijotan jalkaani, joka on silminnähden turvonnut. Sukasta on jäänyt...

Neitsynaamai

Hoida itseäsi ja unohda toisten syyttely. Jokaisen tähtimerkin kannattaa puuhastella jotakin pientä, uskoa itseens...

Kysely

Millaisen pyörän haluaisit hankkia:

Näistä keskustellaan

Harka

Älä hämmenny hämmennyksestä!

Yhdistettymuutos

Oikeat valinnat pukeutumisessa hoikentavat vartaloa jopa kaksi vaatekokoa. Tässä 10 vinkkiä hoikentavaan pukeutumiseen.

Kalat

Rakasta itseäsi!

Suru

Ihminen voi tuntea olonsa yksinäiseksi, vaikka hänellä on kavereita ja parisuhde. Silloin on kyse tunnelukosta, joka tekee olon ulkopuoliseksi ja...

kilpailutalue_nosto

Sairaaladieetin nimellä kulkevan klassikkokuurin tarkoituksena on vilkastuttaa aineenvaihduntaa ja tehostaa rasvan palamista.

atkinsjuttu

Tämä pikakuuri perustuu suurimmaksi osaksi nesteenpoistoon

antiage_nosto

Käsien, jalkojen ja kainaloiden hikoilun kiusallisuuden tietää jokainen. Jos piina käy päivittä...

Kt8 vinkit

Poimi parhaat ideat ja varusta meikkipussisi kesään! Oikein valmistautunut voi nauttia lomasta ja auringosta täysin siemauksin.