Hovilukija: Isovarvasta venyttämässä

10.04.2012

Tartuin heti herättyäni viimeisimpään K&T:hen (4/2012) ja plarasin esiin Syvävenyttelyllä keho tasapainoon -jutun (s. 82 - 85).

Kehoni nimittäin todellakin kaipasi tasapainoa monenlaista menoa sisältäneen pääsiäisen jälkeen. Yön pimeinä tunteina valvoessani sitten muistin, että uusimmassa K&T:ssä oli Sainion Marin juttu venyttelystä. Koska Marin neuvojen mukaan onnistuin myös zumbaamaan, miksen kokeilisi myös syvävenyttelyvinkkejä?

Ajatuksissani oli rentouttava ja nautinnollinen aamuhetki omaa kehoa kuulostellen.

Heti jutun ensimmäinen virke aiheutti epäilyksiä: "Kehoa vahvistava ja huoltava syvävenyttely ei ole helppoa eikä aina miellyttävääkään", tekstissä sanottiin.

Olin kuitenkin jo asettunut verkkareissani matolle, joten päätin kokeilla.

Jutussa annetaan ohjeet kuuteen erilaiseen venytykseen, jossa jokaisessa pysytään pitkään, jopa muutamia minuutteja. Venytykseen joutuvat niin isovarpaat(!), lonkankoukistajat, taka- ja etureidet sekä lonkat ja selkäkin.

Isovarvasvenytys kuulosti ihanan helpolta, joten päätin aloittaa sillä.

Vääntäydyttyäni asentoon tulin hyvin tietoiseksi isovarpaistani. Huh huh! Naama irveessä venyttäessäni luin tekstiä eteenpäin: "Venytys on erittäin tehokas ja siksi useimmille kivulias." Kyllä, näin todella on!

Jutun mukaan isovarvasvenytystä suositellaan erityisesti korkokenkiä käyttäville. Itse en koroilla kävele, joten en edes uskalla kuvitella, miltä tuo venytys tuntuu korkkari-ihmisen isovarpaissa. Hmm... Tehokkaalta?

Venytyksiä tehdessäni luin samalla, mihin kaikkeen liian kireät lihakset vaikuttavat. Toki niska- ja hartiakivut ovat tietokonetta naputtavalle hyvinkin tuttuja, mutta yllätyin siitä, että esimerkiksi kireät lonkankoukistajat voivat myös aiheuttaa niska- ja selkäkipuja. Ei siis riitä, että pelkästään pyörittelee hartioita niskakipuja estääkseen.

Vaikka venytykset tuntuivat - eivätkä aina vain mukavina - sain kaikki kuusi venytystä tehdyksi. Kroppa vetreytyi sen verran, että tein vielä toisenkin kierroksen. Toisella kierroksella laitoin suosiolla saman tien tyynyn avuksi isovarvasvenytykseen, ja sekin lopulta onnistui suuremmitta tuskanhuudoitta.

Isovarvasvenytyksen innoittamana aloin pohtia jalkoja enemmänkin. Koska työssäni myös seison jonkin verran, olen huomannut, että jalat - siis varpaat, jalkapöytä ja -pohja - kaipaisivat jotakin rentoutusta, hierontaa ja hoitoa. Välillä tuntuu, että jalkapohjan lihaksia oikein kiristää ja jalansivuja juilii. Onkohan olemassa jotakin jalkajumppaa, jota voisi kotona tehdä? Vinkkejä otetaan vastaan!

Venyttelyn lopuksi rentoutusta tehdessäni tunsin, kuinka veri kiersi hartioissa ja olo oli jotenkin liikkuvampi. Ei ollenkaan huono tapa aloittaa aamu!

Varpaistaan tietoisena

Hovilukija

P.s. Mikä muuten olisi hyvää venyttelymusiikkia? Hidastempoista mutta kevyttä?

Kirjoita uusi kommentti

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.
Roskapostin esto
Kyselyllä ehkäistään lomakkeen roskaposti- ja haittaohjelmien käyttö.

Hovilukija

Kaikki bloggaajat

65 kiloa

Kirjoituksia: 14, Kommentteja: 24

Hovilukija

Kirjoituksia: 24, Kommentteja: 60

Hyvästi gluteeni

Kirjoituksia: 18, Kommentteja: 36

Muotia ja harha-askelia

Kirjoituksia: 1,

Naisemme Dubaissa

Kirjoituksia: 29, Kommentteja: 13

Pinnalliset

Kirjoituksia: 31, Kommentteja: 27

Kaikki jutut

Jousimies

Jousimies 23.11.-21.12. 23.10.2014

Leijona

Leijona 23.7.-22.8. 22.10.2014

Rapu

Rapu 21.6.-22.7. 22.10.2014

Kaksonen

Kaksonen 21.5.-20.6. 22.10.2014

Raitajalat2

Olen palannut kotiin ulkomaan lennolta. Tuijotan jalkaani, joka on silminnähden turvonnut. Sukasta on jäänyt...

Neitsynaamai

Hoida itseäsi ja unohda toisten syyttely. Jokaisen tähtimerkin kannattaa puuhastella jotakin pientä, uskoa itseens...

Pidennyksetkaikki

1. SINETTIPIDENNYS (kuva vasen alhaalla) Mikä: Sinettilisäkkeet ovat ohuita hiustupsuja, joiden kiinnityspää...

Kysely

Miten muistisi pelaa:

Näistä keskustellaan

kilpailutalue_nosto

Sairaaladieetin nimellä kulkevan klassikkokuurin tarkoituksena on vilkastuttaa aineenvaihduntaa ja tehostaa rasvan palamista.

Kthovilukijablogi

Joko olette kokeilleet viimeisimmän K&T:n (3/2012) modernimpaa versiota värianalyysista? Sivuilta 40 – 51 l...

Suru

Ihminen voi tuntea olonsa yksinäiseksi, vaikka hänellä on kavereita ja parisuhde. Silloin on kyse tunnelukosta, joka tekee olon ulkopuoliseksi ja...

Laakarikaynti

Tuntuuko sinusta, että lääkärikäynti meni nopeasti ohi, etkä ymmärtänyt ihan kaikkea? Asiantuntijat kertovat, miten saat tilanteesta kaiken irti.

kilpailutalue_nosto

Sairaaladieetin nimellä kulkevan klassikkokuurin tarkoituksena on vilkastuttaa aineenvaihduntaa ja tehostaa rasvan palamista.

atkinsjuttu

Tämä pikakuuri perustuu suurimmaksi osaksi nesteenpoistoon

antiage_nosto

Käsien, jalkojen ja kainaloiden hikoilun kiusallisuuden tietää jokainen. Jos piina käy päivittä...

Kt8 vinkit

Poimi parhaat ideat ja varusta meikkipussisi kesään! Oikein valmistautunut voi nauttia lomasta ja auringosta täysin siemauksin.