kt6_selluliitti

Seis selluliitille!

Se on yleistä. Se on perinnöllistä. Selluliitti ei kuitenkaan ole välttämättä ikuista!

1. Selluliitti syntyy soluaineenvaihdunnan häiriötilasta. Selluliitissa rasvasolut muodostavat rykelmiä, joita ympäröi säikeinen sidekudos. Suurentuneet rasvasolut painavat veri- ja lymfasuonia, jolloin verenkierto ja imunestekierto häiriintyvät, mikä heikentää solujen aineenvaihduntaa ja hapensaantia. Kudokseen kertyy rasvan ohella nestettä ja kuona-aineita. Mitä pidemmälle selluliitti on edennyt, sitä suurempia rykelmiä rasvasolut muodostavat ja sitä muhkuraisempaa iho on.

2. Selluliittia on kolmea kehitysastetta.

1. asteen selluliitista ras­vasolut ovat hieman suurentuneet. Tämä näkyy niin sanottuna appelsiini-ihona kudosaluetta sormin puristettaessa.
2. asteen selluliitissa rasvasolut ovat selkeästi suurentuneet ja muodostavat rykelmiä eli mikronoduleja. Selluliittikudos erottuu muhkuraisena seistessä ja erityisesti sivulta katsottuna.
3. asteessa rasvasolut ovat ryhmittyneet suuriksi makronoduleiksi. Selluliittikudos on selvästi muhkuraista ja voi olla kosketusarkaa.

3. Selluliittia voi olla myös niskassa. Selluliitin tyypillisimmät esiintymisalueet ovat pakarat, reidet, lantio ja vatsa. Selluliittia voi muodostua myös pohkeisiin, olkavarsiin, polvien sisäreunalle ja jopa niskaan.

4. Selluliittia on yhdeksällä nai­sella kymmenestä. Kiitos es­tro-geenin, 80–90 prosentilla naisista on selluliittikudosta. Naissukuhormonista johtuen selluliitti lisääntyy herkästi puberteetin, raskauden ja hormonivalmisteiden käytön seurauksena.

5. Selluliittia on myös miehillä. Selluliitti ei ole vain naisten vaiva. Joidenkin arvioiden mukaan jopa 40 prosentilla miehistä on selluliitiksi tunnistettavaa kudosta. Useimmiten tämä sijoittuu vatsan alueelle.

6. Selluliitti on elintasoilmiö. Sukupuolta, perintötekijöitä sekä tiettyjä sairauksia ja lääkeaineita lukuun ottamatta selluliitin aiheuttajalista koostuu elämäntyyliin liittyvistä tekijöistä. Tästä johtuen selluliitti on yhä yleisempää yhä nuoremmilla naisilla. Elämäntapatekijöitä ovat muun muassa ruoansulatusongelmat, vääränlainen tai liiallinen ravinto, tupakan ja alkoholin runsas käyttö, stressi sekä laskimoverenkierron ja imunestekierron häiriöt, joiden taustalla on liikunnan vähäisyys, ryhtivirheet, puristava vaatetus tai huono ergonomia.

7. Selluliitti ei edellytä ylipainoa. Useimmiten selluliitista kärsivällä paino on normaali tai hieman kohonnut, mutta myös hoikilla esiintyy selluliittia. Terveen rasvakudoksen ja selluliittikudoksen ero on selvä: rasva on rasvaa, selluliitti on koteloitunutta rasvaa. Selluliitissa rasvasolut ovat suurentuneet ja muodostavat rykelmiä, mikä näkyy ja tuntuu appelsiini-ihona. Runsas mutta terve rasvakudos on jakautunut tasaisesti keholle. Se ei ole muhkuraista vaan pehmeää, sillä rasvasolujen ympärillä on vain vähän sidekudosta.

8. Selluliittia on kaiken ikäisillä. Selluliittia on nuorilla, keski-ikäisillä ja vaihdevuosiin ehtineillä. Iän myötä selluliittia lisäävät muun muassa muutokset elintavoissa, hidastunut aineenvaihdunta sekä ihon kiinteyden ja kimmoisuuden aleneminen, mikä tekee selluliitista näkyvämmän. Vaihdevuodet voivat joko lisätä tai vähentää selluliittia.

9. Selluliittia voi torjua. Selluliitin hoidossa painopiste on ehkäisyssä. Tuloksellisen torjunnan kannalta keskeisiä tekijöitä ovat ravinteikas ruokavalio, riittävä veden juonti sekä päivittäinen liikunta ja siihen liittyen rasittuneiden lihasten palauttava huolto eli huolellinen venyttely. Toisen tukipilarin muodostaa tinkimätön kropanhoito: säännöllinen ihonkuorinta, kosteutus ja ongelmakohtien täsmähoito selluliittituotteilla sekä hoitolahoidot.

10. Selluliittituotteista on hyötyä. Selluliitin hoitoon tarkoitetut tuotteet sisältävät aktiiviaineita, jotka voivat vahvistaa hiussuonten seinämiä, tehostaa veren- ja nestekiertoa sekä käynnistää rasvojen hajoamisen rasvasoluissa ja täten pienentää rasvakertymiä. Suosituin aktiiviaine on kofeiini, joka vauhdittaa sekä rasva-aineenvaihduntaa että nestekiertoa.

11. Selluliitti ei ole ikuista. Mitä tuoreempaa eli pehmeämpää selluliittikudos on, sitä paremmat ovat hoitotulokset. Jopa 3. asteen selluliittia on mahdollista saada vähenemään, mutta se vaatii aikaa ja asennetta. Hoidon tulee olla säännöllistä, pitkäjännitteistä ja kattavaa, ja se sisältää liikunnan, ruokavalion, kotihoidon sekä hoitolahoidot.

Asiantuntijat kosmetologi Satu Juurakko/Kauneushoitola Disar-Center ja international trainer Paul Keegan/GTS Group Spa

Lähde Una Nuotio: Kerro kerro kuvastin (Otava 2009)

Kotihoito vai hoitolakäsittely?

Riittääkö kotihoito vai tarvitaanko myös hoitola-hoitoja? Molempi parempi, tietää kosmetologi Satu Juurakko.

Kotihoitotuotteet kosteuttavat, silottavat, parantavat ihon väriä sekä tehostavat soluaineenvaihduntaa. Kuorinta ja hoitotuotteiden levittäminen hieromalla parantavat vaikuttaja-aineiden imeytymistä.

Marssijärjestys kotihoidossa:

1. Puhdista ja kuivaa iho ja lisää selluliittituote vain ongelma-alueille jäntevästi hieroen.
2. Levitä kiinteyttävä tai kosteuttava vartalovoide vasta, kun selluliittituote on imeytynyt.

Kosmetologisten hoitolahoitojen menetelmät ja tuotteiden aktiiviaineet tähtäävät selluliittirakenteen hajottamiseen sekä veren- ja imunestekierron parantamiseen. Hoidot ehkäisevät nesteiden kerääntymistä kudoksiin, tehostavat soluaineenvaihduntaa, silottavat ihon pintaa, parantavat sen kiinteyttä ja väriä. Ratkaiseva ero kotihoitoon nähden on tehokkuudessa. Parhaisiin tuloksiin päästään sarjahoidolla.

Meikki Piritta Kytölä/Lancôme.
Päivävoide Aqua Fusion SPF15. Kasvojen itseruskettaja Flash Bronzer Self-Tanning Face Lotion. Aurinkopuuteri Pinceau Magique Bronzing Powder. Huulikiilto Color Fever Gloss 338 Arizona Peach. Selluliittivoide Slim Success Anti-Cellulite Attack Serum. Vartalon itseruskettaja Flash Bronzer Anti-Age Bronze Self-Tanner SPF15.
Aurinkolasit Gucci. Bikinit kuvausrekvisiittaa.

  • Julkaistu 07.06.2010

Artikkelin avainsanat

Ei avainsanoja

  480   110

Kirjoita uusi kommentti

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.
Roskapostin esto
Kyselyllä ehkäistään lomakkeen roskaposti- ja haittaohjelmien käyttö.

Lisää aiheesta

Varjosta nena

Näin onnistut varmasti: 1. Tee ensin pohjameikki. Käytä nenän varjostukseen litteää, melko...

Leijona

Leijona 23.7.-22.8.

Rapu

Rapu 21.6.-22.7.

Kaksonen

Kaksonen 21.5.-20.6.

venustaulukkoweb

Etsi taulukosta syntymävuotesi ja katso, missä Venus on sijainnut syntymäpäiväsi aikaan. Se on Venus-...

0109muuttujaaloitus

Tamperelainen Emma-Liisa Lallukka, 20, halusi uuden hiusmallin ja pirteämmän värin ilman pelkoa tyvikasvusta.

muuttuja2

Nurmijärveläinen Susanna Luukkola, 27, kaipasi värin päivitystä ja sähäkkyyttä katseeseen...

muuttuja4

Helsinkiläinen Tanja Lauronen, 39, tarvitsi neuvoja kasvojen ihon pigmenttimuutosten hoitoon ja päivitystä...

Kaikki jutut

Varjosta nena

Näin onnistut varmasti: 1. Tee ensin pohjameikki. Käytä nenän varjostukseen litteää, melko...

Leijona

Leijona 23.7.-22.8. 20.04.2015

Rapu

Rapu 21.6.-22.7. 20.04.2015

Kaksonen

Kaksonen 21.5.-20.6. 20.04.2015

Raitajalat2

Olen palannut kotiin ulkomaan lennolta. Tuijotan jalkaani, joka on silminnähden turvonnut. Sukasta on jäänyt...

kilpailutalue_nosto

Ohjeita on noudatettava tarkasti. Mitään ylimääräistä ei saa syödä, mutta mitä...

Neitsynaamai

Hoida itseäsi ja unohda toisten syyttely. Jokaisen tähtimerkin kannattaa puuhastella jotakin pientä, uskoa itseens...

atkinsjuttu

Lentoemäntädieetin kerrotaan syntyneen Amerikassa aikoina, jolloin lentoemäntä ei saanut ylittää tiettyä painorajaa! Tämä...

Muissa lehdissä

EV0814 manik

Katso video alla olevasta linkistä!   Asiantuntija: Tuula Turunen Malli: Sirpa Issakainen Kuvaus ja editointi: Kari Kaipainen | Eeva

Vh5 kauneus

Oliivi- eli öljypuu (Olea europaea) on ollut kauan Välimeren kulttuurien elinkeinon ja vaurauden lähde. | Voi hyvin

Kysely

Millaisen pyörän haluaisit hankkia:

Näistä keskustellaan

Sussab1

Susanne Björkholm syö kerran päivässä ja pysyy mielestään terveempänä kuin muut.

Neitsyt

Älä turhaan pety!

Lihavuusistockl

Syy miehen helpompaan painonpudotukseen ei ole vain lihaksissa ja hormoneissa vaan myös tunteissa. Nainen, lue tämä, ennen kuin sorrut lohtumunkkiin!

kilpailutalue_nosto

Sairaaladieetin nimellä kulkevan klassikkokuurin tarkoituksena on vilkastuttaa aineenvaihduntaa ja tehostaa rasvan palamista.

kilpailutalue_nosto

Sairaaladieetin nimellä kulkevan klassikkokuurin tarkoituksena on vilkastuttaa aineenvaihduntaa ja tehostaa rasvan palamista.

atkinsjuttu

Tämä pikakuuri perustuu suurimmaksi osaksi nesteenpoistoon

antiage_nosto

Käsien, jalkojen ja kainaloiden hikoilun kiusallisuuden tietää jokainen. Jos piina käy päivittä...

Kt8 vinkit

Poimi parhaat ideat ja varusta meikkipussisi kesään! Oikein valmistautunut voi nauttia lomasta ja auringosta täysin siemauksin.