YKMarjanKuva

Hitautta ruoanlaittoon

Havahtuminen vie aikaa eikä oikoteitä ole. Olen jauhanut tätä koko kevään, mutta sitä tarvitaan, että mieli tottuu uuteen ajatteluun.

Kai minäkin olen pikakulttuurin kasvatti. No todellakin olen! Tuosta noin, kun teen jotain pari viikkoa, tulosta syntyy. Vaan kun ei synny. Parikymmentä vuotta vallinneet tavat eivät yleensä lähde muutamassa viikossa, lähtevätkö vuosissakaan.

Ihminen on hidas oppimaan; tarvitsee armollisuutta, aikaa, rauhaa.

Nyt olen havahtumassa siihen kutkuttavaan mahdollisuuteen, että voin löytää henkilökohtaisesti tuunatun tavan syödä. Tuunaaja olen minä, ei kukaan muu. Monta viisasta neuvoa olen toki toisilta ottanut vastaan, mutta soveltaja ei voi olla kukaan muu kuin minä. Minun sisimpäni tietää, mikä sinne sopii, mikä ei ole ristiriidassa persoonani kanssa. Kyllä, uskon näin syvällisistä asioista olevan kyse. Menen nyt syvimmän kautta, jotta todellinen muutos tapahtuisi.

Vieköön se vuoden, vieköön kaksi tai viisi! Tärkeintä on oppiminen, muuttuminen omaksi itseksi, elämän tasapainottuminen. Koska arvoni ohjaavat ruokavalintojani, minussa on parannuttava kaikki se ajattelu, joka väheksyy kehoni ja mieleni hyvinvointia. Jotta tulisin terveeksi, minun on rakastettava itseäni ruoalla, ei rangaistava, ei turrutettava, ei edes palkittava. Rakastettava, vaalittava.

Käytännössä olen nyt siirtymässä yhä tuoreempaan, yhä ravitsemusrikkaampaan. Sisimpäni nauttii eniten raakaruoasta, olkoon se kuinka hihhulia tahansa! Ja se nauttii myös kaikesta vihreästä. Ja kaikesta, mikä tehdään todella hyvin. Haluan kulkea kohti hitauden kulttuuria ruoanlaitossakin. En seuraa trendejä pinnallisesti, vaan otan niistä substanssin: mitä ne todella antavat minulle.

Viimeisen puolen vuoden opetus siis on sama kuin lempisananlaskuni joltakulta Afrikan heimolta: Älä koskaan kiiruhda niin että sielu jää jälkeen.
 

T: Marja

  • Julkaistu 28.05.2012

Kirjoita uusi kommentti

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.
Roskapostin esto
Kyselyllä ehkäistään lomakkeen roskaposti- ja haittaohjelmien käyttö.

Lisää aiheesta

Annaperhopien

"Kun mistä tahansa tulee liian suosittua, jokin sisälläni napsahtaa. Tulen epäileväiseksi ja...

Viljat

1. Vehnän syönti kerryttää rasvaa vyötärölle. Vehnätuotteiden suosio näkyy...

Viljat

Maidoton, rasvaton, sokeriton, gluteeniton, pähkinätön, kolesteroliton, hiilariton... Se alkoi mallien,...

Treenaus

Mihin liikkuja tarvitsee proteiinia? Palautuakseen ja kehittyäkseen lajissaan. Proteiinista ei parane laistaa myösk...

Kt14 kananmuna

Jos et muista mitään muuta tästä jutusta, muista tämä: kova rasva nostaa veren huonoa kolesterolia...

Kt14 raakasuklaa

Raaka kaakao on kuin monivitamiinitabletti: se sisältää runsaasti muun muassa B1- ja B2-vitamiineja sekä...

Kt15 munajuusto

Munajuusto on perinteinen suomalainen, miedonmakuinen pehmeä juusto. Sen valmistuksessa käytetään maidon lis...

Kt15 fetapaprikat

Fetajuusto on Kreikan lahja ruokamaailmalle. Se on lampaan- tai vuohenmaidosta valmistettu kova juusto. Vain Kreikassa...

Kaikki jutut

Vesipullo

Paljonko vettä pitää juoda päivässä? Keho kuluttaa päivittäin paljon vettä,...

Leijona

Leijona 23.7.-22.8. 14.07.2014

Rapu

Rapu 21.6.-22.7. 14.07.2014

Kaksonen

Kaksonen 21.5.-20.6. 14.07.2014

Raitajalat2

Olen palannut kotiin ulkomaan lennolta. Tuijotan jalkaani, joka on silminnähden turvonnut. Sukasta on jäänyt...

Vesipullo

Paljonko vettä pitää juoda päivässä? Keho kuluttaa päivittäin paljon vettä,...

kilpailutalue_nosto

Ohjeita on noudatettava tarkasti. Mitään ylimääräistä ei saa syödä, mutta mitä...

atkinsjuttu

Lentoemäntädieetin kerrotaan syntyneen Amerikassa aikoina, jolloin lentoemäntä ei saanut ylittää tiettyä painorajaa! Tämä...

Kysely

Mikä on tärkein kesämeikkisi:

Näistä keskustellaan

antiage_nosto

Käsien, jalkojen ja kainaloiden hikoilun kiusallisuuden tietää jokainen. Jos piina käy päivittä...

Vesipullo

Vesipullosta on tullut muodikas asuste. Se kulkee käsilaukun tavoin aina mukana. Pitääkö elimistöä kostuttaa koko ajan?

kt0802_kasvovesi

Kasvovesi on enemmän kuin puhdistuksen täydentäjä – tehokas hoitotuote.

Kt11 lipstikka valmis

Lipstikka on keittiöpuutarhan komistus, jolla on hoidettu vatsavaivoja ja ihmissuhteita.

kilpailutalue_nosto

Sairaaladieetin nimellä kulkevan klassikkokuurin tarkoituksena on vilkastuttaa aineenvaihduntaa ja tehostaa rasvan palamista.

atkinsjuttu

Tämä pikakuuri perustuu suurimmaksi osaksi nesteenpoistoon

antiage_nosto

Käsien, jalkojen ja kainaloiden hikoilun kiusallisuuden tietää jokainen. Jos piina käy päivittä...

Kt8 vinkit

Poimi parhaat ideat ja varusta meikkipussisi kesään! Oikein valmistautunut voi nauttia lomasta ja auringosta täysin siemauksin.