YKMarjanKuva

Hitautta ruoanlaittoon

Havahtuminen vie aikaa eikä oikoteitä ole. Olen jauhanut tätä koko kevään, mutta sitä tarvitaan, että mieli tottuu uuteen ajatteluun.

Kai minäkin olen pikakulttuurin kasvatti. No todellakin olen! Tuosta noin, kun teen jotain pari viikkoa, tulosta syntyy. Vaan kun ei synny. Parikymmentä vuotta vallinneet tavat eivät yleensä lähde muutamassa viikossa, lähtevätkö vuosissakaan.

Ihminen on hidas oppimaan; tarvitsee armollisuutta, aikaa, rauhaa.

Nyt olen havahtumassa siihen kutkuttavaan mahdollisuuteen, että voin löytää henkilökohtaisesti tuunatun tavan syödä. Tuunaaja olen minä, ei kukaan muu. Monta viisasta neuvoa olen toki toisilta ottanut vastaan, mutta soveltaja ei voi olla kukaan muu kuin minä. Minun sisimpäni tietää, mikä sinne sopii, mikä ei ole ristiriidassa persoonani kanssa. Kyllä, uskon näin syvällisistä asioista olevan kyse. Menen nyt syvimmän kautta, jotta todellinen muutos tapahtuisi.

Vieköön se vuoden, vieköön kaksi tai viisi! Tärkeintä on oppiminen, muuttuminen omaksi itseksi, elämän tasapainottuminen. Koska arvoni ohjaavat ruokavalintojani, minussa on parannuttava kaikki se ajattelu, joka väheksyy kehoni ja mieleni hyvinvointia. Jotta tulisin terveeksi, minun on rakastettava itseäni ruoalla, ei rangaistava, ei turrutettava, ei edes palkittava. Rakastettava, vaalittava.

Käytännössä olen nyt siirtymässä yhä tuoreempaan, yhä ravitsemusrikkaampaan. Sisimpäni nauttii eniten raakaruoasta, olkoon se kuinka hihhulia tahansa! Ja se nauttii myös kaikesta vihreästä. Ja kaikesta, mikä tehdään todella hyvin. Haluan kulkea kohti hitauden kulttuuria ruoanlaitossakin. En seuraa trendejä pinnallisesti, vaan otan niistä substanssin: mitä ne todella antavat minulle.

Viimeisen puolen vuoden opetus siis on sama kuin lempisananlaskuni joltakulta Afrikan heimolta: Älä koskaan kiiruhda niin että sielu jää jälkeen.
 

T: Marja

  • Julkaistu 28.05.2012

Kirjoita uusi kommentti

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.
Roskapostin esto
Kyselyllä ehkäistään lomakkeen roskaposti- ja haittaohjelmien käyttö.

Lisää aiheesta

Venytys kokokeho

1. Koko vartalon kierto Istu tukevasti selkänojalliselle 
tuolille. Nosta oikea jalka tuolille koukkuun viereesi ja...

Tiinajylha1

Tiina Jylhä aikoo olla 60-vuotiaana elämänsä kunnossa. Näin se onnistuu: katso video!

Leuanvetokuva2

Aloitimme leuanvetohaasteen elokuussa, nyt nähdään tulokset!

Talvipyoraily

1. Pidä huolta kunnostasi. Ympärivuotinen pyöräily on kätevä tapa pitää kuntoa yll...

Kt14 kananmuna

Jos et muista mitään muuta tästä jutusta, muista tämä: kova rasva nostaa veren huonoa kolesterolia...

Kt14 raakasuklaa

Raaka kaakao on kuin monivitamiinitabletti: se sisältää runsaasti muun muassa B1- ja B2-vitamiineja sekä...

Kt15 fetapaprikat

Fetajuusto on Kreikan lahja ruokamaailmalle. Se on lampaan- tai vuohenmaidosta valmistettu kova juusto. Vain Kreikassa...

Kt1ruokapaniikki

Luen kassajonossa iltapäivälehden lööppiä. Raflaava teksti keltaisella pohjalla kertoo, että...

Kaikki jutut

Venytys kokokeho

1. Koko vartalon kierto Istu tukevasti selkänojalliselle 
tuolille. Nosta oikea jalka tuolille koukkuun viereesi ja...

Leijona

Leijona 23.7.-22.8. 26.01.2015

Rapu

Rapu 21.6.-22.7. 26.01.2015

Neitsynaamai

Hoida itseäsi ja unohda toisten syyttely. Jokaisen tähtimerkin kannattaa puuhastella jotakin pientä, uskoa itseens...

Raitajalat2

Olen palannut kotiin ulkomaan lennolta. Tuijotan jalkaani, joka on silminnähden turvonnut. Sukasta on jäänyt...

kilpailutalue_nosto

Ohjeita on noudatettava tarkasti. Mitään ylimääräistä ei saa syödä, mutta mitä...

Kysely

Kuinka monta hyvää ystävää sinulla on?:

Näistä keskustellaan

Rinnatnetti

Lähes 80 prosentilla naisista on eripariset rinnat. Hyväksytkö omasi, korjaatko liiveillä vai lähtisitkö leikkaukseen? Maksaisitko pikkuauton verran?

Pastellitukkamarkjacobs

Pastellinsävyisiä hiuksia ei voi olla huomaamatta, totesi toimittaja Siina Leppä.

Raakaruoka on nousut tämän hetken ykkösruokatrendiksi. itsekin tykkään raakaruuasta, mutta smoothieita...

kilpailutalue_nosto

Sairaaladieetin nimellä kulkevan klassikkokuurin tarkoituksena on vilkastuttaa aineenvaihduntaa ja tehostaa rasvan palamista.

kilpailutalue_nosto

Sairaaladieetin nimellä kulkevan klassikkokuurin tarkoituksena on vilkastuttaa aineenvaihduntaa ja tehostaa rasvan palamista.

atkinsjuttu

Tämä pikakuuri perustuu suurimmaksi osaksi nesteenpoistoon

antiage_nosto

Käsien, jalkojen ja kainaloiden hikoilun kiusallisuuden tietää jokainen. Jos piina käy päivittä...

Kt8 vinkit

Poimi parhaat ideat ja varusta meikkipussisi kesään! Oikein valmistautunut voi nauttia lomasta ja auringosta täysin siemauksin.